Care este primul lucru pe care îl faci zilnic?

Scriam acum ceva vreme într-o postare pe LinkedIn despre o întâmplare petrecută în timpul unui workshop la care am participat. Pe scurt, ni s-a adresat întrebarea „Care este primul lucru pe care îl faci în fiecare zi?”. O întrebare atât de simplă, dar care mi-a deschis orizontul către ceva extraordinar.

Email-uri și liste de priorități

În secunda în care trainer-ul a terminat de adresat întrebarea s-a dezlănțuit „infernul”. Colegii mei au început, care mai de care, să își treacă în revistă diversele activități cu care își încep ziua de muncă: cititul email-urilor, ședințe de status, telefoane, scrisul de email-uri noi, etc.

Precum toți ceilalți, fără nicio secundă în plus de gândire, creierul meu a decis că trebuie să își exprime rapid propria opinie (ai auzit de FOMO?). Fiind un workshop pe leadership, mi s-a părut firesc să răspund corespunzător. Cu o arogantă aproape perfectă am spus: „Îmi fac To Do List-ul pentru ziua respectivă”. BAM! Organizare și priorități. Leader până în măduva oaselor.

primul lucru
Sursa: unsplash.com

Dar care priorități?

Momentele ce au urmat au fost ce-a dreptul revelatoare. Mi-am dat seama că ce tocmai spusesem era complet fals. De fapt, înainte sa-mi fac acea listă de priorități fac un duș, îmi fac o cafea, gătesc ceva pentru copii, îi pregătesc și îi duc la scoală/grădinița, fac niște sport, meditez și îmi scriu jurnalul de dimineață. Uneori o las și pe Alina la metrou, trec pe la supermarket sau mă bucur de mersul pe jos până la birou. Toate astea înainte chiar de a porni calculatorul.

Tindem să ne pierdem constant în rutină și în dimensiunile proiectelor noastre. Uităm adesea că viața se întâmplă cu adevărat în afara orelor de program. Fă-ți treaba și fii 100% concentrat pe asta, dar nu uita să îți trăiești viața! Ieși din când în când din bârlog, respiră, distrează-te, iubește-i pe ai tăi și rămâi echilibrat!

Două lucruri de reținut

Experiența asta a avut darul de a-mi reaminti două lucruri importante pe care vreau sa le împărtășesc cu tine.

În primul rând să nu te identifici 100% cu „muncitorul” din tine. El există și trebuie apreciat pentru că este cel care îi susține pe ceilalți „tu” în călătoriile lor, dar viața e frumoasă și liniștită dacă privești mai departe de programul lui de muncă. Încearcă să îți prioritizezi și tu lucruri pe „To Do”-ul lui.

Apoi, nu te grăbi niciodată să răspunzi, indiferent de întrebare, de cine ți-o adresează sau cât de urgent este nevoie de răspunsul tău. Ia-ți câteva momente și gândește-te profund la ce urmează să spui. Vei fi surprins de cât de constructive pot fi acele câteva secunde de liniște.

Așadar, care este primul lucru pe care îl faci tu în fiecare zi?

Nu uita să te abonezi pentru a fi la curent cu cele mai recente articole.

Dacă blogul meu te ajută să îți satisfaci măcar o parte din nevoi, poți ajuta la rândul tău la îmbunătățirea acestuia.

un om pe drumul său

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer