Care e treaba cu Salt Bank?

Luna aceasta s-a lansat Salt Bank – primul neobank 100% romanesc. Presupun că informația nu e nouă pentru tine având în vedere că în ultimele săptămâni Salt Bank s-a bucurat de o campanie de promovare sănătoasă. Dar care este treaba cu această neo-bancă?

Termenul de neo-bancă se referă la o nouă generație de instituții bancare orientate în principal către mediul online. Acestea nu au sucursale fizice, dar pot oferi serviciile bancare standard (conturi curente, carduri, credite, etc.) cu un puternic accent pe digitalizare. Pentru români cel mai celebru neobank de până acum este, cu siguranță, Revolut.

De ce scriu despre Salt?

Salt îți oferă cam tot ce te-ai aștepta de la un neobank la început de drum. Aș menționa totuși ca plusuri:

  • dobânda pe care ți-o oferă la contul curent (dacă faci plăti lunare de minim 1000 lei)
  • Spaces – un suport util pentru planurile tale de economisire
  • gogoașa de cheltuieli (super amuzant numele) – un agregator al cheltuielilor pentru a te ajuta să urmărești mai ușor unde se duc bani tăi.

De ce scriu despre Salt? Spuneam că Salt Bank este primul neobank 100% romanesc. Iar ăsta este deja un prim motiv foarte important. Susțin cu tărie astfel de inițiative ce au darul de accelera evoluția peisajului economic autohton. Folosesc neobanks de ani buni, de ce nu aș folosi și susține unul romanesc?

În plus, inițiativele inovatoare ale unui neobank pot stimula concurența în domeniul financiar, determinând și alte bănci să se modernizeze pentru a rămâne competitive.

Și ar mai fi un lucru foarte important. Salt Bank este deținut de Banca Transilvania, una dintre cele mai puternice companii listate de la Bursa de Valori București. În calitate de investitor BT îmi doresc să pun umărul la succesul acestui “produs” al companiei.

salt bank
Acționariat Salt Bank
Sursa: salt.bank

Ce poți face tu?

Simplu! Poți fi parte din ceva ce se anunță a fi măreț. Începe prin a descărca aplicația. Dacă folosești codul meu de referral (USFTNR) cu atât mai bine. Fă-ți cont (nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute) și explorează posibilitățile! Compară oferta Salt cu soluțiile pe care le folosești în prezent și adaugă un strop de bias național.

Hai să facem parte împreună din viitorul finanțelor digitale!

Nu uita să te abonezi pentru a fi la curent cu cele mai recente articole.

Dacă blogul meu te ajută să îți satisfaci măcar o parte din nevoi, poți ajuta la rândul tău la îmbunătățirea acestuia.

un om pe drumul său

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer